Reaktgroep

de complexiteit van REAKTGROEP

Reaktgroep

Online strategie, vier websites en sociale media

De REAKTGROEP bemiddelt voor zo’n tienduizend arbeidsplaatsen voor mensen met psychische problematiek. Voor de verschillende bedrijfsonderdelen en de organisatie als geheel moest er een herkenbaar online gezicht komen.

Eenheid bij verscheidenheid

Van dagbestedingsprogramma’s tot reïntegratie na een burn-out; REAKTGROEP begeleidt mensen met psychische problematiek bij meedoen in de maatschappij. Deze begeleiding heeft voor verschillende doelgroepen een andere vorm. Het was de vraag of elke doelgroep een eigen website moest krijgen, er één overkoepelende website gebouwd moest worden of dat een tussenvorm mogelijk was. Uiteindelijk zijn het vier verschillende websites onder één paraplu geworden. De websites vormen een geheel, maar worden door de aparte organisatieonderdelen als individuele websites gebruikt.

In een interactieve strategische workshop met directie en communicatieafdeling legden we de basis voor deze opzet.

Reaktgroep

Vier websites overzichtelijk in beheer

Door goed na te denken over welke informatie en welke functionaliteiten op de verschillende websites gedeeld kan worden, houd je een multi-site overzichtelijk.  De communicatieafdeling van de REAKTGROEP beheert de websites via één content management systeem. De functionele structuur is op zo’n manier gebouwd dat er zonder veel moeite een vijfde, zesde en zoveelste website bij geplaatst kunnen worden.

Sociale media

In de strategische sessie waren we het er ook over eens dat REAKTGROEP zich op Twitter zou moeten begeven. Op een informele manier zoekt de organisatie contact met het professionele werkveld. Met de communicatieafdeling en de accountmanagers is er voor een aantal twitteraccounts een redactioneel concept gemaakt. Hierin legden we vast wat doelen en doelgroepen voor het account zijn en wanneer er over welk onderwerp getwitterd zou worden.

bekijk website terug naar overzicht

Meer weten? Neem contact op met

Bekijk werk van Kees

Team Intro Team Intro Hogeschool Leiden Hogeschool Leiden

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in ons cookiebeleid

OK