hero

Medische koepel ZorgSaam

Veilig online praten met de dokter

bel met Kees™ 071 - 51 33 371

Vijf huisartsenpraktijken en twee apotheken werken samen onder één koepel: ZorgSaam. Het doel is om zorgplannen op veel voorkomende chronische ziekten beter af te stemmen.

Zes websites

Voor het samenwerkingsverband Zorgsaam moesten er vijf websites voor Leidse huisartsenpraktijken komen. De samenwerking moest in de websites tot uitdrukking komen als herkenbare eenheid. Een generieke structuur op hoofdlijnen was wenselijk. Dus zochten we naar de ideale praktijkwebsite.

De websites kregen elk een eigen gezicht door kleur en goed eigen beeldmateriaal.

Boven de vijf praktijkwebsites moest een koepelwebsite komen. Deze kreeg andere opzet, maar helemaal binnen de lijn. Op deze website vinden patiënten informatie van de zorggroep: uitleg, zorgplannen en formulieren.

logo_zorgsaam_groot.jpg
Medische koepel ZorgSaam
background
background
background

Beveiliging medische gegevens

Met de beveiliging van medische – dus privacygevoelige – informatie is het op internet vaak nog niet best gesteld. Voor kleinere organisaties is het nogal een investering. Bovendien werken huisartsen pragmatisch: als een patiënt mailt met een vraag, geef je gewoon antwoord en ga je niet zeggen dat mailen om privacy-redenen mogelijk onverstandig is.

Voor ZorgSaam bouwden we de mogelijkheid voor een e-consult en het aanvragen van herhaalrecepten in de websites. Op een veilige manier. De gegevens worden bewaard op een speciale server en huisarts en patiënt communiceren alleen binnen de website over medische zaken. Er gaat geen gevoelige informatie over de mail.

Vriendelijk budget

Door de generieke opzet konden we een geavanceerde totaaloplossing bieden voor een aardige prijs. Samenwerking blijkt steeds opnieuw meer op te leveren dan de som der delen.