achtergrondafbeelding

Hosting en domeinnaam

Wat een lapje grond en een postcode voor een huis zijn, zijn hosting en domeinnaam voor een website. Een website moet je – net als een huis - ergens neerzetten en hij moet een adres hebben, anders kun je nooit bezoek ontvangen.

Hosting

Als Kees een website gebouwd heeft, moet deze ergens op een internetserver geplaatst worden zodat hij ‘live’ gaat en gebruikers hem kunnen bezoeken. De website moet ‘gehost’ worden en hiertoe huur je een stukje server bij een hostingpartij.

Hosting kun je bij Kees afnemen, maar het hoeft niet. Natuurlijk vindt Kees het prettig als je bij ons host: we vinden het handig en we verdienen eraan. Het staat je echter vrij om hosting onder te brengen waar je wilt.

Voordelen van Kees-hosting op een rijtje

1. One-stop-shopping

Als er iets met de website is, ligt dat altijd bij één partij.

2. Live zetten gegarandeerd kostenloos

Hostingpartijen kennen talloze server-instellingen. Hoewel Kees geen exotische eisen stelt aan de server, weet je nooit zeker waar je tegen aan loopt.

3. Betere performance (‘snelheid van de website’)

De Kees-servers zijn afgestemd op de programmatuur van Kees, de performance is daardoor optimaal.

4. Minder tijd (dus kosten) bij onderhoudswerkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden gaan sneller en versiebeheer gaat beter omdat we in eigen omgeving werken.

5. Persoonlijk contact

Kees werkt niet zoals veel hostingpartijen met mailformulieren of een call-center. We nemen gewoon zelf de telefoon op en helpen je verder.

6. Veilig

Voor het beeld: de website plaatsen we op een server in een datacenter op Schiphol-Rijk. Hij wordt gespiegeld door een server in een datacenter in Haarlem. Voor als er iets met die eerste server gebeurt. Dat de website dan gewoon live blijft.

Hosting en domeinnaam

Dit is datacentre

Domeinnaam

Een website moet een domein hebben om gevonden te kunnen worden. Een domein registreer je via een registrar. Dit kan de hostingpartij zijn.

Er kan iets voor te zeggen zijn om alles bij één partij, Kees bijvoorbeeld, onder te brengen. Een domein kan verhuisd worden. Omdat ook e-mail via het domein loopt, moet je in sommige gevallen enige behoedzaamheid betrachten. Per geval bekijken we of het wenselijk is om ook het domein bij Kees onder te brengen.

Meer weten? Neem contact op met

Bekijk werk van Kees

Ruimtevaart recruitment: HE Space Ruimtevaart recruitment: HE Space Theater Ins Blau Theater Ins Blau